Намери ни
To Top

Юп Хайнкес: Взривоопасен сблъсък, познавам добре „Бернабеу“

Юп Хайнкес, който е начело на Байерн Мюнхен, се похвали, че познава отлично Реал Мадрид. Настоящият европейски клубен шампион е съперник на германския първенец на полуфиналите в Шампионската лига. Хайнкес е бивш треньор на белите, с които спечели най-престижния клубен турнир в света през 1998 година. „Задава се взривоопасен сблъсък с Реал, но нас не ни е страх.


Това е непредвидим двубой, защото двата отбора се опитват да играят изключително атрактивен футбол. Познавам добре стадион „Сантяго Бернабеу“ като треньор и като футболист. Кристиано Ро-налдо заедно с Лионел Меси е най-добрият футболист в света. Говорих за него с Тони Кроос. Роналдо се труди наистина усилено и не може да се сравнява с почти никого. Изключително амбициозен е и това се вижда на терена. Работи много всеки ден“, заяви Юп Хайнкес, който изведе Байерн до требъл през 2013 година.

Спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич е категоричен, че целта пред отбора е класиране за финала: „Миналата година бяхме елиминирани, но сега трябва да се справим доста по-добре. Оптимист съм. Целта ни е класиране за мача за титлата“, коментира Салихамиджич.

Миналия сезон Реал Мадрид отстрани Байерн Мюнхен на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Ощр от категория Шампионска лига