sportove.net

Соколов е единственият българин в Шампионската лига

Цветан Соколов ще бъде единственият български представител във финалната четворка на Шампионската лига. Диагоналът и Чивитанова се класираха за Казан, след като победиха и в реванша Тренто, този път с 3:2 като гост. Звездата на родния национален тим игра само в първите два гейма, в които записа 6 точки. Неговият отбор поведе с 2:0, което му гарантира и участие в заключителната фаза на турнира и позволи на Джампаоло Медей да пусне в остатъка от срещата резервните си волейболисти.


Така на 12 май Чивитанова ще се изправи срещу шампиона на Полша Закса Козле. Другата двойка среща носителя на трофея в последните 3 сезона – Зенит Казан и Перуджа. Миналата година във финалната четворка имаше цели трима българи – Соколов остана с бронз, а Теодор Салпаров победи в спора за златото Велизар Чернокожев и Перуджа. Това е най-слабото представяне на родни волейболисти в ШЛ за последните 5 години.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.