sportove.net

Италианската и каталунската преса обявиха дузпата за Реал за “кражбата на века”

Спорната дузпа в 93-ата минута, с която Реал Мадрид елиминира Ювентус на 1/4-финалите на Шампионската лига, продължава да разделя футболния свят. Очаквано италианските медии се обединяват в мнението, че решението на Майкъл Оливър е грешно. Corriere dello Sport възкликва :”Каква кражба!”, докато Gazzetta dello Sport и Tuttosport предпочитат да се фокусират върху героичното представяне на Юве на “Сантиаго Бернабеу”, което е повод за гордост.

Ако единодушната позиция на италианските медии не буди особена изненада, то е много по-интересно каква е реакцията на пресата в Испания.


Тук мадридските и каталунските ежедневници категорично се разминават в оценките си. Най-крайни са съответно Marca и Sport. Първото издание излиза с голямо заглавие “Това беше дузпа”, докато второто определя решението на Майкъл Оливър като “Кражбата на века”. Mundo Deportivo нарича дузпата “много съмнителна”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.