sportove.net

В Базел се отказаха от Рафа Надал

Станаха известни имената на първите играчи, които са заявили за участие турнира в зала в Базел, който е от категория АТП 500 и ще се проведе в периода 22-28 октомври. За първи път от 2012-а година в списъка не е Рафаел Надал. Световният №1 подписа 3-годишен договор за $1.5 млн. през 2013-а, а организаторите са преценили де не подновяват преговорите с него.


Турнирният директор Роджър Бренвалд съобщи миналата година, че е малко вероятно Надал да участва в турнира през 2018-а година.

Основната цел, както винаги, е Роджър Федерер. Световният № 2 има договор до сезон 2019-а и ще бъде голямата звезда в надпреварата за поредна година. На този турнир Федерер има 66 спечелени двубоя и едва 9 загуби. Той е 8-кратен шампион, включително и от миналата година, когато победи на финала Хуан Мартин дел Потро. Федерер ще има честта да открие новия 10 000 „Сейнт Якобсхале“, който трябваше да носи неговото име, но това няма да се случи по политически причини.
Сред другите играчи, които са заявили за участие надпреварата в Базел са Дел Потро, шампион в турнира от 2012 и 2013, Давид Гофен, финалист от 2014, Марин Чилич, шампион от 2016 и младият канадец Денис Шаповалов.
Останалите заявки ще бъдат известни през месец май.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.