Намери ни
To Top

Байерн и Севиля гледаха мача в Мадрид

Отборът на Байерн (Мюнхен) се класира за 1/2-финалите в Шампионската лига след нулево равенство със Севиля в мача реванш в Шампионската лига. Баварците бяха спечелили с 2:1 в Испания. Тази вечер мюнхенци имаха игрово предимство, но така и не успяха да отбележат попадение.
View image on Twitter
View image on Twitter

FC Bayern München

@FCBayern
? #FCBSFC

8:54 PM – Apr 11, 2018
458
135 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Юп Хайнкес подрежда 4-1-4-1 с изнесен в предни позиции Роберт Левандовски и офанзивен квартет с Ариен Робен, Томас Мюлер, Хамес Родригес и Франк Рибери.


Гостите от “Рамон Санчес Писхуан” ще действат в схема 4-2-3-1 с централен нападател Висам Бен Йедер и офанзивно трио Пабло Сарабия, Франко Васкес и Хоакин Корея.

В третата минута Хамес Родригес стреля мъничко над гредата след чудесна възможност от пряк свободен удар. В седмата Левандовски надскочи двама и насочи под гредата – вратарят Давид Сория не рискува и изби в корнер. В 11-ата Пабло Сарабия финтира защитник и от много хубаво позиция потърси фалцов изстрел към горния далечен ъгъл, ала насочи прекалено високо.

Байерн (Мюнхен) – Севиля+11
Срещата се движеше двуостро с лек домакински превес. След началните минути, в които бяха отправени няколко удара, последва период на битка в средата на терена и незавършени нападения. В 32-ата Левандовски поиска дузпа за задържане в наказателното поле, но съдията подмина положението. След центрирането отляво топката премина много опасно в наказателното поле, но в крайна сметка излезе в аут.

Байерн (Мюнхен) – Севиля+11
Две минути по-късно Матс Хумелс завъртя майсторски топката от 23 метра и тя профуча много опасно покрай далечната сглобка. В 37-ата Франк Рибери си отвоюва позиция за шут и стреля много мощно от 20 метра – вратарят Сория някак успя да избие. В 40-ата френското крило даде превъзходен диагонален пас към Ариен Робен, който се стрелна напред, но предпочете индивидуално действие и прати топката далеч в аут.

Байерн (Мюнхен) – Севиля+11
Само минута по-късно баварците организираха нова остра акция, но Хесус Навас изпревари Рибери на втора греда и с шпагат изчисти на два метра от голлинията. Мюнхенци заложиха на агресивни действия в атака в края на полувремето. Въпреки това и андалуският състав имаше своя шанс. В 45-ата минута след грешка на Хави Мартинес Сарабия беше изведен на отлична позиция, но Рафиня го спря.

В 49-ата Рафиня центрира отляво към втората греда, където Левандовски беше на метър от голлинията, но от доста малък ъгъл не намери пролука и удари гредата от външната греда. В 59-ата Хоакин Корея тресна напречната греда след удар с глава. В 72-ата Робен направи добър рейд отдясно и реши да стреля към близкия ъгъл, оплитайки топката от външната страна на мрежата. В 77-ата отнеслият няколко удара Левандовски напусна игра и на терена се появи Сандро Вагнер. До края двата тима така и не си вкараха.

Ощр от категория Шампионска лига