sportove.net

Аржентина, Парагвай и Уругвай се разбраха за съвместно домакинство на Мондиал 2030

Аржентина, Уругвай и Парагвай постигнаха споразумение за съвместна кандидатура за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. Аржентина ще представи 8 града за домакини на мачовете, а Уругвай и Парагвай ще се включат с по 2 в общия южноамерикански проект. “Нашата страна ще участва в тази кандидатура с осем града, но те ще бъдат обявени на по-късен етап официално. Разбира се, че имаме предварителна идея кои да бъдат, както и сме говорили с някои кметове и държавни чиновници”, заяви президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапия.


Южноамериканците се надяват, че ще получат домакинството и така ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей от първия Мондиал, който се проведе в Уругвай през 1930-а. Надеждите им се подклаждат и от факта, че към този момент няма друга кандидатура за Мондиал 2030. Предстоящото световно първенство е в Русия, а след четири години ще бъде в Катар. За Мондиал 2026 има 2 кандидатури – съвместна на САЩ, Канада и Мексико, както и индивидуална от Мароко.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.