Намери ни
To Top

Фетел промени болида на Ферари по свой вкус и резултатът дойде още в Бахрейн

Себастиан Фетел много добре знаеше, че победата при откриването на шампионата в Австралия преди две седмици бе дошла с голяма доза шанс. Четирикратният световен шампион го призна още при награждаването на подиума и още тогава се зарече, че има да свърши много работа по новия болид с отбора на Ферари.

Още в Бахрейн обаче всичко започна методично да се променя по време на трите свободни тренировки и германецът започна да се чувства все по-добре в течение на уикенда. Така започна да си личи, че спечелването на квалификацията е въпрос на време, а в неделя последва изнасянето на лекция за Валтери Ботас на тема как се изгражда и изпълнява до съвършенство стратегия за съхранение живота на гумите, без да се предава лидерството.


Formula 1

@F1
And the winner of the DHL Fastest Pit Stop Award at the #BahrainGP is…@DHL_Motorsports #F1

9:30 PM – Apr 10, 2018
1,395
429 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Видимо Себастиан се чувстваше много по-уверен в поведението на предницата на новия SF71H на пистата „Сахир“ в сравнение с представянето му в Австралия на „Албърт Парк“. Само когато топ пилотите се чувстват напълно сигурни и могат да натискат техниката до крайния предел, тогава показват големия си талант и става ясно защо се различават от останалите.

Битката за титлата тепърва започва и двете поредни победи на Фетел и Ферари идват повече като повдигащи морала в редиците на „Черните кончета“, отколкото могат да дават реална преценка за разпределението на силите във Формула 1 през 2018 година. За никого не е тайна, че пистата в Бахрейн е една от най-добре пасващите на характеристиките и особеностите на болидите от Маранело.

Самият Фетел отново обяви, че работата му по новата кола за дългия шампионат тепърва започва. Себастиан събра максималните 50 точки след втория кръг и звездата на Мерцедес Люис Хамилтън вече изостава на 17 точки от германеца. Конкуренцията за титлата тази година ще бъде много оспорвана, като фаворити си остават от отбора на Мерцедес, Ферари трябва да направят важната крачка напред, за да се борят до финала, а още не сме видели истинското лице на Ред Бул и двамата им жадни за успехи пилоти Макс Верстапен и Даниел Рикардо.

Ощр от категория Моторни спортове