sportove.net

Томас Тухел подписа предварителен договор с ПСЖ

Томас Тухел ще замени Унай Емери на треньорския пост в Пари Сен Жермен след края на настоящия сезон, съобщава ексклузивно „ESPN“.

Според информацията, Тухел вече има предварително споразумение с шефовете на френския клуб.

Решението е било взето в Катар, където президентът на ПСЖ Насер Ал Келайфи е бил привикан от емира Ал-Тани миналата седмица. След преглед на множество кандидати за поста Ал-Тани се е спрял на немския специалист заради отличната му тактическа експертиза.


Другото сериозно предимство на Тухел е фактът, че е свободен и за него няма да се налага да се преговаря с друг клуб.

Никак не е случайно, че той вече говори доста приличен френски. Неговата философия, базирана върху владението на топката, също е допаднала на шейха, който е реалният собственик на ПСЖ.

Тухел отговаря на всички критерии, които са били поставени от страна на ръководните фактори в клуба: голямо име с успехи на европейската сцена, мениджърски и ръководни качества, чрез които да бъде контролирана изпълнена с егоцентрични футболисти съблекалня.

При Тухел порядките в съблекалнята са доста близки до армейската субординация. Всъщност той много си прилича с Емери като профил – блестящ тактик, без обаче да е вдъхновяващ психолог и мотиватор.

Очаква се от Пари Сен Жермен да обявят официално подписването с Томас Тухел едва след края на настоящия сезон. Германският специалист ще започне веднага да подготвя своята работа за следващата кампания, докато играчите се върнат от задълженията си с националните отбори и своите почивки.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.