sportove.net

ЦСКА-София отказал над 1 млн. евро за Десподов

Ръководството на ЦСКА-София е отхвърлило солидна оферта от Астана за Кирил Десподов, научи “Меридиан Мач”. Шампионите на Казахстан са предложили впечатляващите 1 100 000 евро, но са били отрязани. От “Армията” са обявили играча за непродаваем, поне на този етап. Възможно е двата клуба да подновят преговорите след края на сезона.


Със сигурност обаче “червените” ще искат по-голяма сума за правата на талантливия футболист.

ЦСКА-София – Левски – част II+50

Интересно е да се спомене, че Астана доскоро имаше сериозни проблеми с правилото на УЕФА за финансов феърплей и клубът не можеше да купува нови играчи. Очевидно обаче казахстанците са били готови със схема, чрез която да вземат Десподов. Иначе трансферният прозорец в страната в момента е отворен, а ще се затвори чак на 26 април.

Към днешна дата Кирил е титуляр в схемата на Стамен Белчев, след като в един момент през сезона беше забит на пейката за лоша дисциплина. Той има 24 мача от началото на кампанията, в които е вкарал 6 гола и е дал 6 асистенции.

ЦСКА-София – Левски – част II+50

Офертата от Астана е размътила главата на Десподов, твърдят от “Армията”. Играчът бил запознат с предложението на казахстанския клуб и дори е научил каква заплата ще взима, ако ЦСКА-София се съгласи да го продаде. Тя била в пъти по-голяма от сумата, която прибира към днешна дата при “червените”.

В Борисовата градина подозират, че именно предложението на Астана е разконцентрирало играча и той не е бил на познатото силно ниво в последните мачове на отбора.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.