Намери ни
To Top

Барселона на Валверде пред изравняване на знаменит рекорд

Устременият към титлата в Примера дивисион Барселона е изправен пред изравняване на знаменит рекорд в първенството за мачове без допуснато поражение. Каталунците приемат Леганес на “Камп Ноу” в събота от 21:45 часа и ако избегнат загубата, ще запишат рекордните 38 двубоя от шампионата без поражение.

Срещата с Леганес е от 31 кръг на настоящия сезон, а към серията на “блаугранас” се добавят последните седем мача от миналата кампания. Така тимът на Ернесто Валверде ще изравни досегашния рекорд на Реал Сосиедад от сезони 1978/79 и 1979/80.



View image on Twitter
View image on Twitter

Stats
@centrestats
? | Enrique’s first 50 Barça matches compared with Valverde’s 49. Valverde manages his 50th game on Saturday. [md]

Valverde:
#⃣ 49 Games
⏺ 35 W, 11 D, 3 L
⚽ 113 Goals, 25 Conceded

Enrique:
#⃣ 50 Games
⏺ 42 W, 3 D, 5 L
⚽ 143 Goals, 31 Conceded

9:36 AM – Apr 6, 2018
86
34 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Мачът с Леганес пък ще бъде и юбилеен номер 50 за треньора Валверде, който може да се похвали с най-малко загуби на този етап от кариерата си начело на каталунския колос. Барселона е непобеден в Примера дивисион и Шампионска лига, като е близо до титлата, практически се е класирал на четвъртфиналите в Европа, а и е на финал за Купата на краля.

Единствените поражения под ръководството на Валверде са двете от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания преди същинското начало на сезона и в четвъртфиналния сблъсък за местната купа с Еспаньол – 0:1, която не се оказа фатална, защото “блаугранас” спечелиха реванша с 2:0 на “Камп Ноу”.

Ощр от категория Футбол