Намери ни
To Top

Уайлдър прикани Джошуа: Приемам предизвикателството!

Шампионът в тежка категория на професионалния бокс във версия WBC (Световен боксов съвет) Деонтей Уайлдър заяви, че е готов да се изправи в бой срещу Антъни Джошуа и във Великобритания. Джошуа през изминалия уикенд спечели срещу Джоузеф Паркър в Кардиф и вече е притежател на три от четирите пояса в различните версии.

За да бъде абсолютен световен шампион обаче, той трябва да победи американеца Уайлдър и да му вземе титлата. Джошуа има баланс от 21 победи в 21 мача, докато Уайлдър към момента е с 40-0.


„Антъни, толкова се радвам, че най-накрая чух от тебе в събота, че искаш да се биеш с мен като свой следващ противник. И искаш срещата ни да се проведе в Обединеното кралство“, каза 32-годишният Уайлдър в изявление.

„Приемам това предизвикателство и съм готов да дойда във Великобритания за следващата ми битка. Няма нищо, което да е проблем за отбора на Уайлдър, за да не се бия с теб. Благодаря ти Антъни, не мога да чакам повече да се срещнем на ринга“, се казва още в изявлението на Уайрдър и неговия екип.

Титлата във версия WBC е единствената, която остава в полезрението и е цел на британеца, след като в събота вече взе тези във версиите WBA, IBF и IBO след успех над Джоузеф Паркър от Нова Зеландия.

Ощр от категория Бойни Спортове