Намери ни
To Top

ЦСКА 1948 размаза Марек, Гущера с хеттрик

Отборът на ЦСКА 1948 направи нова крачка към Втора лига, разбивайки Марек със 7:0 в среща от Югозападна Трета лига. Първото попадение вкара в 12-ата минута бранителят Евгени Зюмбулев. В края на първата част Кирил Котев с глава покачи на 2:0. Малко след това Джордж Николов от тима от Дупница получи втори жълт картон и напусна игрището.


След почивката Йоан Маринов направи 3:0. В 60-ата минута Андон Гущеров се разписа за 4:0. Секунди след това „наказателната акция“ на домакините продължи – Цветелин Цаковски направи 5:0. В 70-ата минута Гущеров простреля мрежата по изключителен начин – 6:0. В 80-ата минута героят на „червените“ оформи своя хеттрик от фаул.

Отборът на ЦСКА 1948 гонеше задължителни три точки в двубоя, след като „червените“ загубиха известна част от преднината си, с която разполагаха през зимната пауза, и вече са на три точки пред преследвача Хебър (Пазарджик).

ЦСКА 1948 – Марек+42

От началото на пролетния дял футболистите на Валентин Илиев изпитват трудности при отбелязването на попадения, като феновете на тима отдават това на отсъствието на бившия национал Емил Гъргоров.
ЦСКА 1948 – Марек+42

Началото бе мудно, като първата по-сериозна възможност се откри пред централния нападател Йоан Маринов в десетата минута. Бранителят на Марек Владимиров обаче блокира добре стрелеца на домакините. В 12-ата минута Евгени Зюмбулев откри резултата с точен изстрел с левия крак – 1:0 за ЦСКА 1948. Веднага след това имаше ново разбъркване пред вратата на Марек, но „червените“ достигнаха само до ъглов удар.
В 25-ата минута Павлов от домакините опита хубав диагонален изстрел, но не сполучи да направи 2:0 за тима на Вальо Илиев. В 39-ата минута ветеранът Еньо Кръстовчев имаше шанс да изравни от фаул, но стреля в стената.
ЦСКА 1948 – Марек+42

Четири минути преди почивката Кирил Котев бе оставен непокрит на границата на вратарското поле и бившият национален защитник намери мрежата с глава – 3:0 за столичани. Скоро след това Джордж Николов от тима от Дупница влезе грубо в краката на Андон Гущеров, което му донесе втори жълт картон и Марек остана с 10 души на игрището.
През второто полувреме „червените“ изнесоха истинска лекция на гостуващия състав, който откровено изнемогваше. Между 52-ата и 70-ата минута ЦСКА 1948 вкара четири безответни гола, а малко това Гущеров тресна и гредата. Йоан Маринов даде старт на „наказателната акция“, а Гущера добави две попадения, второто от които стана по ефектен начин след шут. Цветелин Цаковски също се намести сред голмайсторите, реализирайки отблизо на празна врата.
ЦСКА 1948 – Марек+42

На този фон Марек трудно изнасяше топката, а видимо „горивото“ на гостите свърши в средата на втората част, когато дупничани започнаха да показват все по-видими признаци на умора.
ЦСКА 1948 – Марек+42

В 80-ата минута Гущеров направи 7:0 с великолепен далечен изстрел от фаул, с което затвърди отличното си представяне в срещата. Така и свърши двубоят, а главният рефер наду свирката за последен път минута преди края на редовното време, явно преценил, че в случая няма смисъл да изпълнява педантично правилника.

ЦСКА 1948 – Марек 7:0

1:0 Зюмбулев (12)
2:0 Котев (41)
3:0 Маринов (52)
4:0 Гущеров (60)
5:0 Цаковски (61)
6:0 Гущеров (70)
7:0 Гущеров (80)

Ощр от категория Футбол