Намери ни
To Top

Реал и Роналдо изнесоха лекция на Ювентус в Торино

Реал Мадрид изигра може би най-силния си мач от началото на сезона, надигравайки като гост с категоричното 3:0 Ювентус в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

Десет месеца след финала в Кардиф между двата отбора, спечелен от Кралския клуб с 4:1, и днес играчите на Зинедин Зидан демонстрираха огромната си класа, и отново успяха да сломят шампиона на Италия. От своя страна торинци за пореден път не съумяха да оползотворят своите възможности и определено могат да се сърдят единствено на себе си за тежкото поражение.

Над всички в днешния мач бе суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо, който реализира две от попаденията за успеха.


Португалецът даде преднина на своя тим още в 3-ата минута, засичайки центриране на Иско. В 64-ата минута петкратният носител на Златната топка тотално съкруши домакините с втори гол, който спокойно може да бъде избран за гол на сезона в турнира. „Седмицата“ на белите получи центриране от Дани Карвахал и със задна ножица прониза Буфон за 2:0. Това бе негово девето попадение с екипа на Реал срещу Юве.

Ситуацията за бианконерите се влоши още повече в 66-ата минута, при която Пауло Дибала остави своя тим с десет души, след като получи втори жълт картон. До края на мача гостите се възползваха максимално от численото си превъзходство и тотално овладяха инициативата.

Логично в 72-ата минута мадридчани стигнаха до трети гол, чийто автор бе Марсело. В заключителните минути белите можеха да направят победата си още по-изразителна, но пропуски пред Буфон направиха Матео Ковачич и Роналдо.

Реваншът е след седмица на „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид.

Ощр от категория Футбол