Намери ни
To Top

Талант от България U19 обясни за интереса на Левски към него

19-годишният атакуващ халф на Септември Сф Иван Тилев отрече да е подписал предварителен контракт с Левски. През януари „сините“ имаха интерес към юношеския национал, който показва добри игри под ръководството на бившия треньор на тима от „Герена“ Николай Митов.

Преди това пазарджиклията бе под наем в лидера във Втора лига Царско село, където също впечатли.

„Имам договор със Септември още година и половина.


С Левски имаше нещо, да, но нямам предварителен договор. Иначе в Първа лига Лудогорец вдигна много летвата. ЦСКА и Левски гледат да не изостават, заради това взимат чужденци с много високи заплати и за млад български футболист в тези отбори е трудно да се докаже“, каза Тилев в  Актуално студио „Дерби“.

Той бе част от юношеския национален отбор до 19 г., който не успя да премине елитния квалификационен кръг за Евро 2018. В „железната“ група 6 момчетата на Ангел Стойков направиха 0:0 с домакина Испания и загубиха с по 0:2 от Франция и Белгия.

Той смята, че само при един силен съперник в групата тимът ни е можел за втора поредна година да бъде сред 8-те финалисти.

„Паднахме се с 3 от най-силните отбори в Европа. Най-силният ни мач бе с Белгия, но първото полувреме изпуснахме 5 положения, а след почивката при първия им шанс допуснахме гол и се пропукахме. Набор 2000, които ще ни заместят, също имат потенциал да се класират за финалите при приемлив жребий.

От тези момчета обаче на никого не се дава шанс в мъжкия футбол, за разлика от нашия набор 1999 и предния – 1998. Опитът при мъжете дава огромно самочувствие за игрите при юношите“, смята Иван Тилев.

Мони ГЕОРГИЕВ

на снимката: юношеските национали Андреа Христов, Иван Тилев и Митко Шейтанов

Ощр от категория Футбол