Намери ни
To Top

Алегри след успеха над Милан: Бием всички и сме шампиони!

„За нас бе много важно да се върнем към победите!”

Това заяви треньорът на Ювентус Макс Алегри след победата с 3:1 над бившия си клуб Милан в дербито от XXX кръг на Серия „А“, след който шампионите имат аванс от 4 т. на върха в класирането пред Наполи.

„Чудесно е, че момчетата показаха характер и увеличихме преднината си в класирането. Такива победи са сигнал за съперниците.


Трябва да се опитаме да вземем максимума във всеки от следващите мачове и тогава ще сме шампиони“, заяви Алегри, а после защити критикувания Сами Кедира, блеснал в дербито с гол и асистенция:

„Той играч от световна класа и знае как да действа в ключовите моменти. С него в състава може би нямаше да загубим точки срещу СПАЛ (0:0). Кедира е много интелигентен и чете играта, въпреки че понякога изглежда малко бавен“, заяви Алегри и бе помолен да коментира гола на Леонардо Бонучи, който не позволи на Юве да подобри собствения си рекорд от 2016 г. за поредни минути без допуснат гол (974) в Серия „А“.

„Радвам се за Бонучи, че отбеляза, но още повече се радвам, че Ювентус спечели.“

За Хуан Куадрадо:

„Изненада ме приятно. Преди време той не всеки път се включваше добре като резерва, но сега направи отлично впечатление.“

Ощр от категория Футбол