Намери ни
To Top

Джошуа предизвика Уайлдър след победата над Паркър

Британският боксьор Антъни Джошуа хвърли ръкавицата срещу американеца Дионтей Уайлдър след победата си над Джоузеф Паркър. 28-годишният Джошуа призова Уайлдър да направят обединителен мач за световните титли в петте различни версии. С победата си над Паркър британецът вече има четири шампионска пояса – WBA, IBF, IBO и WBO. Липсва му само този от WBC, който е притежание на Уайлдър.


„Искам да стана абсолютен световен шампион! От 21 мача в кариерата ми, шест са за титла. Не се хваля, това са цифрите. Не мога да говоря предварително за мач с Дионтей Уайлдър, тъй като трябват преговори между моя екип и неговия“, заяви Джошуа.

След това британският боксьор се обърна към Уайлдър, който е носител на единствената титла, която липсва на Антъни Джошуа. Тази във версия WBC.

„Аз съм готов да се бия с Уайлдър на всяко място по света. Хайде, бейби, да го направим! Сериозен съм! В предишни години британски боксьори е трябвало да ходят до Америка, за да се бият, но сега другите ще идват тук. Оставаме – на „Уембли“ или Кардиф, но ще се бием тук. Да си изберат място и Уайлдър да се качи на ринга, а аз ще го нокаутирам“, закани се британецът.

Антъни Джошуа направи и кратък разбор на мача си срещу Джоузеф Паркър, който спечели по точки и стана първият боксьор в света, притежател на шампионските пояси в четири версии – WBA, IBF, IBO и WBO.

„Стратегията ми беше да ползвам левия си прав. Дясната ми ръка може да ми помогне да съм шампион в махалата, но левият ми прав ме прави световен шампион. За първи път играя 12 рунда. Все пак Паркър е световен шампион. Уайлдър или Фюри, един от тях искам да е следващият ми съперник“, призна 28-годишният олимпийски шампион от Лондон 2012.

Ощр от категория Бойни Спортове