Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед отново втори след гол №100 на Лукаку

Манчестър Юнайтед си върна втората позиция във временното класиране на английската Висша лига, след като победи като домакин Суонзи с 2:0 в мач от XXXII кръг.

„Червените дяволи” на Жозе Моуриньо не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и отказаха „лебедите” след едва 20 минути игра.

Още в петата Джеси Лингард подаде добре към Алексис Санчес, а той намери непокрития около точката за дузпа Ромелу Лукаку.

Белгийският национал стреля силно и след лек рикошет топката спря в мрежата.


Това бе гол номер 100 на Лукаку във Висшата лига и той стана петият най-млад играч в историята, достигнал до котата, с която до момента могат да се похвалят по-малко от 30 футболиста.

В 11-ата минута отново Лукаку бе изведен чудесно от Джеси Лингард и стреля в далечния ъгъл, но Лукаш Фабиански спаси с вещина.

В 20-ата пък Лингард изведе Алексис Санчес и той вкара своето второ попадение за „червените дяволи” след зимния трансфер от Арсенал, макар повторенията да показаха, че е бил в „тънка” засада.

Наставникът на Суонзи реагира с двойна смяна на почивката, а появилите се на терена Томи Керъл и Тами Ейбрахам определено освежиха играта на „лебедите”.

Де Хеа обаче показа класата си и запази аванса на Юнайтед с две ключови спасявания.

Те сякаш отчаяха гостите и „червените дяволи” спокойно доиграха срещата, постигайки пета поред домакинска победа във Висшата лига.

Хората на Жозе Моуриньо вече имат 68 точки, с една повече от третия Ливърпул, който е с мач повече, докато Суонзи остана с 31 в своя актив.

Лидерът Манчестър Сити има 81 пункта преди визитата си на Евертън и при успех срещу „карамелите” ще се нуждае такъв срещу градския си съперник Юнайтед в следващия кръг, за да стане шампион.

Ощр от категория Футбол