Намери ни
To Top

Вилфредо Леон официално се сбогува със Зенит

Кубинската звезда Вилфредо Леон официално се сбогува със световния клубен шампион – руския гранд Зенит (Казан). Леон пусна официално изявление в уеб сайта на клуба, след като стана ясно, че от следващия сезон при казанци ще играе френският национал Ървин Нгапет. По всяка вероятност 24-годишният кубинец с полски паспорт ще продължи кариерата си в италианския гранд Сър Сейфти Конад (Перуджа).

„Искам официално да кажа, че реших да не продължа договора си със Зенит.


Бих искал да благодаря на клуба и треньора за създадените идеални условия за работа и моето развитие във волейбола. В този прекрасен клуб спечелих титлите, за които мечтаех – спечелих руското първенство, Купата на Русия, Суперкупата на Русия, Шампионската лига както и световното клубно първенство.

През този сезон имаме още две задачи – да спечелим руския шампионата и финалната четворка на Шампионската лига. Като професионалист, гарантирам, че ще играя с цялото си сърце и ще положа всички сили, за да спечеля тези турнира. Денят на финала на Шампионската лига е първия рожден ден на дъщеря ми, така че победата ще бъде най-добрия подарък.

Разделям се със Зенит с приятелски отношения. Не изключвам сътрудничество в бъдеще.

Моите най-добри пожелания към феновете на Зенит. Благодаря ви за подкрепата през всичките тези години!“, се казва в обръщението на Вилфредо Леон.

Ощр от категория Волейбол