Намери ни
To Top

Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското в Румъния

Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс за младежи до 22 години в Румъния. Боян Асенов, който е брат на Даниел Асенов, победи във втория кръг Жордан Родригес от Франция с 4:1 съдийски гласа в категория до 56 килограма. Следващият съперник на Асенов ще бъде Николай Шах от Беларус, а при победа той ще си гарантира най-малко бронзов медал.

При 81-килограмовите Благой Найденов се справи с 5:0 с Джабраил Елеков от Азербайджан и очаква мач срещу Атанасиос Казакис (Германия).


Така България ще участва с по четирима мъже и жени на четвъртфиналите, които ще се проведат днес и утре. Първа на ринга ще се качи трикратната европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова, която ще боксира срещу ирландката Шанън Суийни при най-леките до 48 килограма.
При 57-килограмовите Пламена Иванова ще спори за място на полуфиналите с представителката на домакините Кристина Косма. В категория до 60 килограма Аслъхан Мехмедова ще има за съперничка французойката Белинда Лимука, а Мелис Йонузова ще се боксира срещу Мериам Джабраилова от Азербайджан на четвъртфиналите при 69-килограмовите. Във вечерната сесия са мачовете при мъжете, като от българите на ринга ще се качи само двукратният европейски първенец Даниел Асенов. В категория до 52 килограма той ще срещне германеца Тарик Ибрахим Омар, а мачът се очаква да започне малко преди 19.00 часа.

Ощр от категория Бойни Спортове