Намери ни
To Top

Макларън и Форс Индия искат разследване на Хаас

Макларън и Форс Индия искат да бъде разследвани техническите отношения между Хаас и Ферари след „магическото“ представяне на американския тим в Мелбърн. Хаас окупира третия ред в квалификацията и се движеха четвърти и пети пред Ред Бул, преди Магнусен и Грожан да отпаднат заради грешки в бокса.

Представянето им повдигна въпроси относно техните взаимовръзки с Ферари. Италианската компания ги снабдява с части, а освен това предоставя въздушния си тунел за ползване от Далара, които са партньор за шасито на Хаас.


Спортните регулации на Ф1 строго забраняват изпращането или получаването на информация за частите, които отборите би трябвало да произвеждат сами. Тази мярка има за цел да спре обмена на човешки кадри между различните отбори и проекти.

„Не разбирам как е възможно някой, които е бил в спорта само две години, и без ресурси, да построи болид… магия ли е това?“ пита се шефът на Форс Индия Отмар Шафнауер. „Ако е магия, искам и аз вълшебна пръчка“.

Autosport

@autosport
Rival #F1 teams want „magic“ Haas-Ferrari investigated:https://www.autosport.com/f1/news/135071/rivals-want-magic-haasferrari-investigated …

11:35 AM – Mar 28, 2018

Force India, McLaren want ‘magic’ Haas-Ferrari F1 car investigated
Force India and McLaren want the Haas Formula 1 team’s technical relationship with Ferrari investigated after its „magic“ Australian Grand Prix performance

autosport.com
31
31 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо нарече новака кола на Хаас „копие на Ферари“ в Мелбърн, а изпълнителният директор на отбора Зак Браун каза, че това „трябва да се проучи отблизо“.

Според Ромен Грожан, аеродинамичния дизайн на болида им е основно повлиян от предното окачване. То е произведено от Ферари, а правилата позволяват това. От своя страна Зак Браун призна, че няма доказателства за непозволени действия от страна на Хаас. „Всички знаем, че те имат много близки отношения с Ферари, но трябва да имаме уверението, че на са прекалено близки“.

Гюнтер Щайнер от Хаас коментира обвиненията така: „Имаме отбор, който може да се гордее с постигнатото до момента. Не сме направили нищо, което не е трябвало, или пък е против правилата“.

Ощр от категория Моторни спортове