Намери ни
To Top

Нова титла в колекцията на Ван Гервен

Водачът в световната ранглиста Майкъл ван Гервен прибави нова титла в богатата си колекция. В неделя той завоюва трофея на European Darts Open в Леверкузен, Германия. Това бе първа надпревара от Европейския тур по дартс на РDС за 2018 година. На финала той победи Питър Райт с 8:7 в изключително вълнуващ двубой в „Остерман Арена“.


Холандецът трябваше доста да се потруди, за да измъне победата в този мач. Той допусна два пробива в началото и в един момент губеше с 1:5. Тогава обаче Майти Майк показа голямата си класа и успя да спечели четири последователни лега, за да докара нещата до 5:5.

Снейкбайт обаче не смяташе да се предава и отново взе следващите два лега за да поведе със 7:5, но отвоно в края Ван Гервен вдигна нивото на играта си и стигна до обрат на финалната права за 8:7 в своя полза.

Ван Гервен направи 9 максимума от 180 в мача, докато Райт завърши с 5. Шотландецът бе по-точен в чекаутите, където бе с 35% срещу 28,5% на холандеца. Средните стойности на Ван Гервен в мача бяха 102,04, докато тези на Райт бяха 98,55.
View image on Twitter
View image on Twitter

PDC Darts

@OfficialPDC
CHAMPION!

Michael van Gerwen beats Peter Wright 8-7 in a last leg thriller to clinch the European Darts Open title and secure the first European Tour title of 2018!#ET1

11:58 PM – Mar 25, 2018
305
115 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Световният шампион Роб Крос отново разочарова и отпадна още на 1/8-финал от Ричард Норт. Същата съдба имаше и за други двама от фаворитите Майкъл Смит и Менсур Сульович, който загуби на същата фаза съответно от Джеймс Уейд и Мървин Кинг.

Макар да загуби на финала, този турнир бе доста позитивен за световния №2 Питър Райт, който напоследък се представя доста неубедително в Премиър лигата, където натрупа няколко тежки поражения.За Майкъл ван Гервен това бе трета титла на European Darts Open, като така прибави 25 хил. паунда в своята сметка. Питър Райт се задоволи с 10 хил., а двамата отпаднали на 1/2-финалите – Джеймс Уейд и Ричард Норт, спечелиха по 6 хил. паунда.

Ощр от категория Спорт