Намери ни
To Top

Гришо излиза в дълга пауза след краха в Маями

Григор Димитров ще направи дълга пауза от турнири след слабите резултати и изненадващите загуби в последните три турнира.

Той ще почива 20 дни преди следващото изпитание. Българинът се представи доста под своето ниво в Дубай, Индиън Уелс и Маями, пише „България днес”.

Гришо изненадващо отпадна в неделя вечер от френския ветеран Жереми Шарди (Фр).


На кортовете в Маями той отстъпи с 4:6,4:6 и пропусна златна възможност да атакува третото място в световната ранглиста.

По време на мача Димитров допускаше огромно количество грешки и не показа типичната за него воля, с която е обръщал мачове. Хасковлията имаше една-единствена възможност за пробив в първия сет, която пропусна. Той спечели само 15 точки при сервис на своя съперник.

Поражението застрашава четвъртото място на Димитров в световната ранглиста. Той може да бъде изпреварен от намиращия се в блестяща форма Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) или от Александър Зверев (Германия), ако двамата стигнат по-напред в Маями.

Така следващото изпитание пред българина ще бъде неговият „домашен” турнир в Монте Карло. Гришо живее от няколко години в Кралство Монако. Точно там се очаква той да се готви до старта на надпреварата от сериите Мастърс на 16 април.

В своята програма Димитров е премахнал възможността да играе на турнирите в Хюстън (САЩ) или Маракеш (Mapоко), които са седмица по-рано. Миналата година той замина в последния момент за Мароко, след като получи 6-цифрен финансов стимул от организаторите. В своята програма до „Ролан Гарос“ Димитров е планирал участия в Барселона (23 април), Мадрид (7 май) и Рим (14 май).

От началото на годината Димитров има 11 победи и 6 загуби, но в последните четири двубоя записа три поражения.

След загубата в Маями туитър беше залян от възмущение и абсурдни догадки защо българинът играе на подобно ниво.

„Кога Димитров ще спре да носи този ужасен екип? Сигурна съм, че се отразява на формата му“, написа Лиза Синиър.

Ощр от категория Тенис