sportove.net

Марица започна финала с победа

Марица (Пловдив) спечели първия мач от финалния плейоф в женската Национална волейболна лига и вече само на един успех от четвъртата си поредна шампионска титла! Настоящите шампионки надиграха гостуващия Левски (София) с 3:0 гейма след 83 минути игра в зала Пловдивски университет.

Левски влезе в мача много силно и набързо поведе със 7:1. Домакините успяха да догонят противника в резултата при 15:15, но голямата битка продължи до края на гейма, оформен с атака на Десислава Николова за 25:23. Марица вдигна нивото на посрещане, атака и блокада във втората част и наложи превес за безпроблемното 25:18.


Третият гейм бе подобен на първия – силно начало за софиянки и догонване в резултата от страна на пловдивчанки с резултатна игра от Деси Николова и още едно 25:23 за край на мача.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 24 точки за Сините, следвана от Десислава Николова с 20 и Нася Димитрова с 15 за победителките.

Вторият мач от финалната серия е тази неделя, 25 март, от 18:30 б.в. в софийската зала Люлин.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.