Намери ни
To Top

На Острова чакат нов трансферен рекорд

Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона, както и богаташите от ПСЖ, се готвят да счупят трансферния рекорд в края на сезона за Мохамед Салах от Ливърпул, тръбят английските медии, позовавайки се на таблоида „Сън”.

Миналото лято Неймар премина от Барса в Париж срещу сумата от 198 млн. паунда, а сега очакванията са, че дори и 200 млн. ще накарат трудно мърсисайдци да продадат египетския национал.


Той пристигна на „Анфийлд” от Рома в началото на настоящата кампания, когато Ливърпул плати 37,8 млн. паунда на италианците, а в момента е оценяван на двойно повече от специализирания сайт „Тransfermarkt”.

Няма и как да бъде иначе, тъй като 25-годишният футболист се наслаждава на страхотен сезон и наниза 28 гола във Висшата лига, както и общо 36 в 41 мача за Ливърпул.

Той има договор с клуба до 2022 година, но внушителната сума може да накара ръководството на мърсисайдци да се раздели със Салах, макар през януари да продаде Фелипе Коутиньо (25 г.) на Барселона срещу 108 млн. паунда и така си навлече недоволството на част от феновете.

Те обаче бързо забравиха бразилеца и вече имат нов любимец – Салах, който се вписа идеално в стила на Юрген Клоп и към момента е фаворит за играч на сезона във Висшата лига.

Ощр от категория Футбол