Намери ни
To Top

Сайт реди битка на Кобрата със „зелен“ боксьор

Името на боксовата ни звезда Кубрат Пулев за пореден път беше замесено сред потенциалните съперници на конкурент в тежката категория.

Този път 36-годишният софиянец беше посочен като една от алтернативите пред сребърния медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Джо Джойс (Великобритания), пише „Телеграф“.

Предложението идва от страна на авторитетния боксов сайт boxingnews24.


com, който наскоро лансира идеята Пулев да се изправи срещу носителя на пояса във версия WBC Дионтей Уайлдър на галавечер в Ню Йорк, на която притежателят на 3 титли Антъни Джошуа да се бие с Джарел Милър.

Според изданието, бившият световен шампион Дейвид Хей, който е взел Джойс под крилото си, трябва да съсредоточи опитите си в това да му организира двубой с някой измежду дузина боксьори, сред които са Карлос Такам, Чарлс Мартин, Бръмейн Стивърн, Александър Димитренко и Кубрат Пулев.

„Джойс изглежда повече от сигурен победител срещу всички. Единственият от тези, който би могъл да му създаде проблеми, е 194-сантиметровият Пулев. И то само заради силния му ляв прав. Джойс ще бие останалите с лекота“, пише boxingnews24.com.

Неумолимия, както е известен Джо Джойс, има на сметката си три мача на професионалния ринг и 3 победи.

В следващия си сблъсък 32-годишният британец трябва да се изправи срещу Дерек Чисора на 5 май в Англия на галавечер, на която Хей ще се бие с Тони Белю.

Все още срещата на Джойс не е потвърдена, тъй като Чисора увърта и не приема финансовите параметри, като също така настоява да се изправи не срещу сънародника си, а срещу Карлос Такам.

Ощр от категория Бойни Спортове