Намери ни
To Top

Анализ разби Гришо: Добър е в тангото – две напред, една назад

Специализираното издание за тенис „Tennismash“ направи анализ на играта на Григор Димитров от началото на сезона.

Това стана точно преди началото на участието на българина на турнира в Маями, където той очаква победителя от двубоя между унгареца Мартон Фучович и германеца Максимилиан Мартерер.

Медията посочи и, че представянето на Гришо през 2018-а не се е променило от последните години и прилича повече на стъпките на танца танго – две напред, една назад. Анализът показва и какъв трябва да бъде акцентът на Гришо.


„Победата му на финалите на АТР през 2017 година и изкачването до трето място в света бяха обещание за нещо повече от Димитров. Той обаче ни предостави много по-малко от очакваното. Участието на финал в Ротердам е най-доброто му постижение през тази година.

Неочакваното отпадане на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън от Кайл Едмънд беше последвано от последователните изненадващи загуби в първите му мачове на турнирите в Дубай (Малек Джазири) и Индиън Уелс (Фернандо Вердаско).

Всичко това ни връща съм познатото танго на кариерата на Димитров, където редува две крачки напред с една назад. Постоянността в представянето продължава да бъде основната цел, която трябва да постигне“, пише изданието.

Ощр от категория Анализ