Намери ни
To Top

Класически Ботев (Пд) изпусна погром над Дунав

Ботев (Пд) приключи редовния сезон на Първа лига с победа. „Канарчетата“ се наложиха с класическото 3:0 като домакини на Дунав. Пловдивчани изиграха изключително силен мач и можеха да стигнат до истински погром над своя съперник, ако не бяха многото пропуски от чисти позиции.

Ботев имаше отлична възможност да поведе още 5-ата минута.


Жоао Паоло бе изведен отлично, но се забави и бе застигнат от Петър Патев, който блокира удара му. Гостите отговориха само 120 секунди по-късно, с още по-чисто положение. Бирсент Карагарен се измъкна сам срещу вратаря, но изстрелът му по диагонала бе спасен с крак от Чворович. В 16-ата минута Густаво Афонсо направи невероятен пропуска. Той бе изведен сам срещу вратаря, но Луков с невероятен рефлекс изби с една ръка удара му в корнер. Вратарят на гостите трябваше да се намесва решително и след изстрел по диагонала на Неделев. В края на полувремето Жоао Паоло стреля от малък ъгъл, но над вратата.

Втората част започна с невероятен пропуск за „канарчетата“. Марин центрира отляво, Неделев засече, но от границата на вратарското поле, напълно необезпокояван, прати топката до лявата греда. Стивън Петков с глава стреля малко над напречната греда.

Възпитаниците на Николай Киров успяха да решат всичко само в рамките на 11 минути – между 68-ата и 79-ата. Първо Жоао Паоло получи в наказателното поле и от малък ъгъл, с удар по диагонала прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0. Само 240 секунди по-късно невероятно попадение реализизра Тодор Неделев. Звездата на домакините пресече подаване в средата на терена, напредна малко и с мощен изстрел далеч извън наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0. Почти веднага след това невероятен пропуск направи резервата Стивън Петков. Жоао Пауло намери в непосредствена близост до голлинията нападателя, който обаче не намери опразнената врата. Все пак, в 79-ата минута класиката в резултата бе оформена. Жоао Паоло осъществи чудесен индивидуален пробив, завършил с точен удар от границата на наказателното поле за 3:0.

5 минути преди края на редовните 90, Васил Шопов можеше да отбележи почетно попадение за гостите. Техничният му удар обаче мина до лявата греда. В самия край пък Ндонгала изведе чудесно сам срещу вратаря Неделев, който обаче стреля много неточно.

Ощр от категория Футбол