Намери ни
To Top

Бешикташ излиза за честта си срещу Байерн

Тази вечер в 19:00 часа е срещата-реванш между Бешикташ и Байерн от 1/8-финала в Шампионската лига. Мачът изглежда повече от протоколен, тъй като баварците разбиха своя съперник с 5:0 на „Алианц Арена“. Днес турците ще играят основно за своята чест и ще опитат да покажат, че не са просто боксова круша за големите.

Всъщност днешната среща ще бъде шанс за Бешикташ да опита да постигне първа победа срещу Байерн на ниво Шампионска лига.


В досегашните три мача „Орлите“ са записали три загуби и то с без да отбележат дори един гол (0:9 голова разлика).

Задачата на домакините обаче няма да е никак лека. Байерн се намира в супер форма напоследък. Възпитаниците на Юп Хайнкес са спечелили 14 от последните си 15 мача, включително и последните си 5 срещи в Шампионската лига. Освен това баварците са отборът, който държи три от рекордните победи (с общ резултат от двата мача) в турнира – 12:1 срещу Спортинг (Лисабон) през 2008/09, 10:2 срещу Арсенал през 2016/17 и 7:0 срещу Шахьор (Донецк) през 2014/15 г.
View image on Twitter
View image on Twitter

Beşiktaş JK

@Besiktas
Beşiktaşımız, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Vodafone Park’ta Bayern Münih ile karşılaşacak.#Beşiktaş#UCL

8:00 AM – Mar 13, 2018
6,439
805 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Това, което може да даде надежда на турския гранд е статистиката на Байерн в гостуванията. Германците имат само 1 победа в последните си 10 мача далеч от дома на елиминационна фаза. В останалите 9 срещи отборът е записал 4 равенства и 5 загуби.

Днес домакините не могат да разчитат на контузените Душко Тошич и Пепе, а Домагой Вида е наказан заради червения картон, получен на „Алианц Арена“ в първия мач.

Треньорът на гостите Юп Хайнкес пък ще се лиши от услугите на трайно контузените Кингсли Коман и Мануел Нойер, а Корентен Толисо и Хамес Родригес също са под въпрос за срещата в Истанбул.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

БЕШИКТАШ – БАЙЕРН (в първия мач 0:5)

Вероятни състави:

БЕШИКТАШ: Фабри, Гьокхан, Медел, Неджип, Адриано, Хътчинсън, Толгай, Куарешма, Талиска, Бабел, Негредо

БАЙЕРН: Улрайх, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Тиаго, Мюлер, Хамес, Рибери, Вагнер

Стадион: „Водафоун парк“, Истанбул
Съдия: Майкъл Оливър, Англия
Начало: 19:00 часа

Ощр от категория Шампионска лига