Намери ни
To Top

Може ли Челси да обърка сметките на Барса?

Тази вечер е един от най-любопитните сблъсъци от 1/8-финалната фаза в Шампионската лига. Барселона посреща Челси в мач-реванш на своя „Камп Ноу“. Първата среща в Лондон завърши при резултат 1:1, който дава леко предимство на каталунците, но и англичаните в никакъв случай не идват като обречени и вярват, че могат да объркат сметките на един от фаворитите в турнира.

Челси показа, че може да играе като равен с равен с Барса в първия мач на „Стамфорд Бридж“.


Играчите на Антонио Конте дори на моменти надиграваха своя съперник, но една грешка помогна на гостите да си тръгнат с положителен резултат. Сега рондончани трябва да повторят представянето си, а може би ще трябва да покажат и нещо повече, ако искат да се справят с Меси и компания.

Двата тима се познават отлично, тъй като в последните години доста често се изправяха един срещу друг. Това ще бъде 14-ият мач помежду им в този турнир, като само има само две други съперничества с повече срещи между двата тима – Байерн – Реал Мадрид (18 мача) и Барселона – Милан (15 мача).
View image on Twitter
View image on Twitter

Samuel Umtiti

@samumtiti
⚽FC Barcelona – Chelsea
? @ChampionsLeague
? 14/03 – 20h45
?? #ForçaBarça

10:40 PM – Mar 13, 2018
11.2K
2,048 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Статистиката обаче показва, че английския шампион има напълно реални шансове днес да си тръгне доволен от каталунската столица. Челси няма загуба от Барселона в последните 6 мача между двата тима в Шампионската лига (2 победи и 4 равенства). И четирите ремита бяха постигнати на „Камп Ноу“.

От друга страна обаче има и друга гледна точка, която едва ли ще зарадва англичаните. Досега 68% от случаите, когато първата среща завърши при резултат 1:1, домакинът в реванша продължава напред.

В състава на Барселона има само една въпросителна и тя е свързана с ветерана Андрес Иниеста. Последните информации са, че има шанс той да играе довечера, но треньорът Ернесто Валверде обяви, че ще го пусне на терена, само ако е сигурен, че играчът е готов на 100%.

Гостите пък пристигат в Испания без контузените Рос Баркли и Давид Луиш. Всички останали играчи на Антонио Конте са здрави и той ще може да подбере оптимален състав.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

БАРСЕЛОНА – ЧЕЛСИ (в първия мач 1:1)

Вероятни състави:

БАРСА: Тер Щеген, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Паулиньо, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Суарес, Меси

ЧЕЛСИ: Куртоа, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Фабрегас, Канте, Алонсо, Моузес, Вилиан, Педро, Азар

Стадион: „Камп Ноу“, Барселона
Съдия: Дамир Скомина, Словения
Начало: 21:45 часа

Ощр от категория Шампионска лига