sportove.net

Скандалният бос на ПАОК: Извинявам се, но ситуацията можеше да доведе до жертви

Собственикът на гръцкия футболен клуб ПАОК Иван Савидис се извини за действията си по време на дербито с АЕК. При резултат 0:0 в края на мача съдиите отмениха гол на ПАОК заради засада. Това решение отприщи гнева и на терена нахлу босът на клуба от Солун Савидис с пистолет на кръста. След инцидента гръцкото правителство реши да прекъсне първенството за неопределено време.


Ето изявлението на Иван Савидис:

“Искам да си извиня на всички фенове на ПАОК, на всички гръцки привърженици, както и на световната футболна общественост. Много съжалявам за случилото се. Ясно е, че нямам право да влизам на терена по този начин.

Емоционалната ми реакция бе предизвикана от всички негативни неща, които съпътстват гръцкия футбол в последно време, както и от извън спорните събития, които се разиграха в края на дербито между ПАОК и АЕК – действията на съдията и делегата (зачитане на гол – отсъждане на засада – ново признаване на гола), прекъсването на мача, протестите и нахлуването на терена на десетки хора от двата щаба.

Всичко това можеше да доведе до влошаване на ситуацията на терена и единствената ми цел бе да защитя десетките хиляди фенове на ПАОК от провокации и усложнения, които можеше да доведат дори до човешки жертви. Повярвайте ми, не съм имал никакво намерение да влизам в конфликт с противниковия отбор или реферите, и определено не съм заплашвал никого. За съжаление, аз и моето семейство, както и колегите ми, станахме заложници на напълно болната ни футболна действителност.

Боря се и ще продължа да го правя, въпреки постоянните атаки, на които съм подлаган на всички нива, за това футболът да бъде честен и титлата да бъде спечелена на терена, а не в съда.

Още веднъж се извинявам!”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.