sportove.net

Данаил Станоев излиза в мач за световна титла в София

Българският боксьор Данаил Станоев (лека категория – до 60 кг) ще се бие за световната титла за професионалисти на WBC (славянски народи) в София. Съперник на Станоев на ринга в столицата ни на 21 април ще е представителят на Беларус Евгений Алейник.
Данаил Станоев – Ивайло Боянов+19

До този двубой се стигна, след дългите преговори между WBC от една страна, Българския профи бокс съюз и промоутъра Veni sport/Vg promotion от друга.

Титлата световен шампион на WBC (славянски народи) ще донесе на победителя влизане в световната ранглиста Топ 40 на WBC…, което автоматично води до следващи зрелищни битки и шансове за боксьора на големият подиум в Лас Lегас (САЩ).


Освен това титлата световен шампион на WBC (славянски народи) е със статус на европейска титла.

Битката Станоев – Алйник със сигурност ще се проведе в София на 21 април, а точното място на провеждане на двубоя ще бъде оповестено малко по-късно от промоутър Veni sport/Vg promotion.

Специално за този двубой в София ще пристегне и президентът на имат големите амбиции да изкачат профибокса в БГ до световни величини като стартират с този световен връх…специално за срещата пристига и президента на WBC за Европа – Ляптев.
Данаил Станоев – Ивайло Боянов+19

“Огромни благодарности на Българския профи съюз по бокс за търпението в преговорите, които доведоха българския профибокс и Бг промоутъра до този мач за световна титла. Защо не да бъдем следващите “Зауерланд”? След няколко дни ще бъдат официално обявени от нас и следващите участници в тази Гала вечер на професионалния бокс в София, която ще бъде изпълнена с не малко зрелищни битки”, обявиха от Vg promotion.
Данаил Станоев – Ивайло Боянов+19

Кой е Данаил Станоев?

Данаил Станоев е многократен държавен шампион по кикбокс и муайтай, в професионалния бокс е от 2014 година. Той има баланс от 10 победи и 3 загуби и е носител на пояса на профи промоутърите от Англия за 2016 година, което го изведе на водещи позиции в ранглистите и му даде шансове да атакува титли от ранга на световен шампион на WBC (славянски народи).
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.