sportove.net

Благотворително шоу и празник между феновете на Милан и Арсенал

Фен клубовете на Милан и Арсенал си сътвориха истински празник на привържениците на двата отбора в неделния ден.

След като двата отбора се паднаха един срещу друг в Лига Европа, техните запалянковци организираха благотворителен мач между фен клубовете им в София и Пловдив.

Първият двубой се изигра в Пловдив, където „артилеристите“ показаха, че имат по-голям опит и победиха с 5:4. Няколко часа по-късно обаче „росонерите“ от София взеха реванш и надделяха над съперника Арсенал с 6:5 с красив гол в последните секунди.


Драмата не свърши дотук, като след приятелската среща се организира футболен куиз между двата отбора с тематични въпроси. Битката на знания приключи без победител, като и двата отбора спечелиха по 8,5 точки и завършиха наравно.

Не на последно място, естествено, играчи и зрители, почитатели на двата отбора, дариха пари за фондация „Аутизъм Днес“. Също така официалният фен клуб на Милан в България дари сумата от 600 лева за закупуването на люлки за рехабилитация за един от центровете на фондацията. Сумата беше остатък след проведената екскурзия за мача с Лудогорец в Разград преди няколко седмици, където 127 родни миланисти видяха своите любимци на живо.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.