Намери ни
To Top

Изпълкомът избира шефа на съдиите в сряда

В сряда за първи път ще се събере новоизбраният Изпълком на Българския футболен съюз и той ще трябва да реши кой да бъде шеф на Съдийската комисия. Както е известно, през миналата седмица Петър Петров подаде оставка, а президентът на централата Борислав Михайлов му я прие.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев призова клубовете да бъдат по-търпеливи към реферите, които във всеки кръг правят груби грешки, които повлияват на крайните резултати на мачовете. „В другите първенства няма истерии.


Нека бъдем търпеливи. Не разполагаме с безкрайно много съдии. Нека им дадем шанс, да застанем зад тях. Самите проблеми идват от това, че едни и същи съдии ръководят мачове на отборите от челото. Това е грешката на Съдийската комисия“, каза Фурнаджиев в предаването „Спортна треска“ по БНТ1.

„Ако знам информация, че някой клуб или човек натиска съдии, ще сигнализирам. Това вмешателство не идва задължително от президента или изпълнителния директор на даден тим. Ние ще застанем твърдо зад реферите. Нека като има опити за натиск върху тях, да ни сигнализират. Клубовете пък да спрат нападките, а не постоянно да търсят вина в съдиите, комисии и всичко друго, но не и в себе си“, допълни Фурнаджиев.

Друг от вицепрезидентите на БФС – Йордан Лечков, пък си пожела да бъде избран по-добър шеф на Съдийската комисия. „Когато се правят грешки – видни, очевидни и очевадни, то човекът, който отговаря, трябва да поема риска и отговорността. Да се надяваме, че ще намерим по-подходящ човек или ситуацията там да се подобри, но това зависи от всички нас.“, заяви Лечков.

Ощр от категория Футбол