sportove.net

Краси Анев с 18-о място в масовия старт

Красимир Анев се класира на 18-о място в масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). Любопитното е, че българинът единствен стреля без грешка, но бяга изключително слабо.

Победител стана Юлиян Еберхард. 31-годишният австриец измина трасето за 38:04.


8 минути и допусна две грешки в четирите стрелби. Той изоставаше на 17.2 секунди от Мартен Фуркад след последната стрелба, но с много силен спринт в последните 500 метра стигна до успеха. За Еберхард това е четвърта победа в кариерата за Световната купа и първа в масовия старт.

Трикратният олимпийски шампион от ПьонгЧанг 2018 и шесткратен носител на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) направи две грешки още в първата си стрелба, но в следващите три свали всички мишени. В последните метри той не издържа на атаката на Еберхард и остана втори на 6.9 секунди.

Руснакът Антон Шипулин се движеше втори след Фуркад, но падна на последното изкачване 700 метра преди финала и завърши трети на 19.3 секунди с една пропусната мишена. Шипулин спечели спринта на 7.5 км в Контиолахти в четвъртък.

В генералното класиране за Световната купа след 17 старта води Мартен Фуркад с 888 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с 845 точки и Антон Шипулин с 568 точки. Красимир Анев е 34-и със 140 точки, Владимир Илиев е 58-и с 44 точки, а Антон Синапов – 88-и със 7 точки.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.