Намери ни
To Top

Петев под въпрос в Омония, феновете са на негова страна

Бъдещето на Ивайло Петев като старши треньор на кипърския Омония (Никозия) изглежда доста несигурно предвид изказванията му след вчерашната загуба с 1:2 от АЕЛ (Лимасол) като гост, както и предвид индикации от изминалата седмица, пишат вестниците на Острова на Афродита.

„Когато Ивайло Петев пое юздите на Омония, в договора беше включена точка, която предвиждаше незабавно подновяване на сътрудничеството между двете страни, ако отборът спечели билет за европейските клубни турнири. С отпадането от турнира за Купата и 6-ото място с изоставане в точките, бъдещето на българския специалист беше отворено, въпреки очевидната загубена цел. Последните събития обаче промениха ситуацията и е много възможно на утрешното заседание на Управителния съвет да бъде разгледан и треньорският въпрос, пише reporter.


com.cy.

Българинът също даде индикации за проблеми между него и управата на клуба, а вчера след мача с АЕЛ заяви: „Атмосферата в отбора е развалена. Ако играчите показваха каквото правим на тренировката, щяхме да сме по-добри в резултатите си. Но аз съв достатъчно умен и мога да разбера откъде идва всичко това „, каза бившият национален треньор на България.

Вестник 24Sports пък твърди, че Ивайло Петев няколко пъти е поставил въпроси пред шефовете на Омония, които касаят организацията в клуба и селекцията, но така и не е получил ясни гаранции за посоката, в която се работи. Всичко това го е изнервило допълнително, а като се има предвид и забавянето на някои заплати, допълнително прави ситуацията крайно неясна. Феновете от групировката Gate 9 обаче излязоха с декларация в подкрепа на Петев. Те разпространиха съобщение до медиите в три точки, в които заявяват, че са доволни от някои неща.

На първо място, когато Ивайло е решил да изгони някои от играчите, се е оказало, че доста медии са загубили източниците си в съблекалнята и изтичането на информацията е секнало. Като втора точка те пишат, че е време Управителното тяло да взема решения, които са от принципна важност и да са базирани на логически спортни решения, а не да разчистват сметки. Третата точка е, че те не желаят да правят от Омония обект на критики и медийни сензации и призовават единствено всички членове на клуба да си платят членския внос и да участват на Общото изборно събрание през април.

Ощр от категория Трансфери