Намери ни
To Top

ЦСКА без право на грешка срещу Пирин

ЦСКА за първи път ще може да разчита на петте си зимни попълнения днес в Благоевград срещу Пирин.

„Червените“ трябва да излязат с мисълта за задължителна победа, ако искат да останат близо до върха в класирането и да атакуват титлата в шампионата.

В групата на армейците за мача от 15:00 часа днес пък попадна крилото Андре Монтейро-Укра, което до този момент не се беше случвало. На линия за армейците са и другите 4-ма нови – левият бек Жеферсон, крилото Джеси, плеймейкърът Алберг и нападателят Бланко.


Поне трима от тях се очертава да са титуляри – Жеферсон, Джеси и Алберг, а не е изключено и Бланко да стартира за първи път.

ЦСКА не може да разчита на наказания Чорбаджийски, чиято санкция ще изтече след двубоя с Пирин, както и на Дюлгеров, който има лека травма на крака. Бодуров пък виси с 4 жълти картона и ако получи нов срещу Пирин днес, ще бъде наказан за една среща – дербито с Левски на 18 март (неделя).

За „червените” сред титулярите ще се появи Манолев, който получи почивка срещу Етър. На разбора след слабия двубой с „виолетовите” треньорът Белчев е призовал играчите да влязат по-отговорно в мача с Пирин.

Наставникът е останал недоволен от агресията на червените през първото полувреме срещу Етър и не иска да се повтаря същото и днес.

На „Армията“ отчитат умората сред футболистите, но това по никакъв начин не може да е извинение, още повече че Пирин тази седмица играе в същия график – понеделник-четвъртък-неделя. Орлетата направиха 0:0 с Верея и биха Дунав с 1:0 у дома.

Благоевградчани ще разчитат на всички налични футболисти срещу ЦСКА днес. В състава от дълго време насам няма кадрови проблеми. При успеха над русенци Радуканов направи три принудителни смени – на Благов, Антон Костадинов и вратаря Георги Георгиев. Те обаче ще са на линя за армейците.

Радуканов ще премери сили с ЦСКА за 4-ти път в елита като треньор. Досега наставникът няма победа, но пък е губил самс веднъж – с 0:3 начело на Славия през март 2014 г. на „Армията“.

Ощр от категория Футбол