Намери ни
To Top

Над 30 български пилоти в първия кръг на Европейския шампионат по мотокрос в Гърция

След зимната пауза , този уикенд на мотополигона в Яница, Гърция предстои 1-ия кръг на FIM EUROPE CHAMPIONSHIP (ЕМХ 65 / ЕМХ 85) и началото на сезона на BMU EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2018 във всички класове.  Повече от сериозна конкуренция се очаква на гръцкото трасе, защото ще карат елитни състезатели от  България, Гърция, Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Молдова , Унгария и Израел .

По традиция с шампионата започва и новата календарна година от състезанията по мотокрос в тази част на континента, като ден преди квалификациите над 30 родни пилота са подали своите заявки за участие и ще атакуват подиумно класиране. Трасето е в Северна Гърция ( 164 км от ГКПП Кулата) и се очаква сериозна подкрепа за българските състезатели от фенове на мотоциклетния спорт.


Сериозни шансове за отличие в най-малкия клас – ЕМХ 65 имат Мирослав Димитров и Дани Цанков, а при ЕМХ 85 Виктор Бориславов и Християн Георгиев ще карат в дебютното си състезание в тази кубатура. Майкъл Иванов, Жулиан Георгиев и Станислав Цеклеов са основните ни претенденти за успех в МХ2, докато в МХ1 Калоян Илиев и Тони Цветков са със сериозни шансове за качване на подиума за награждаване. Битката в МХ започва още от първия кръг  между Мартин Тодоров, Юлиан Райчев и Атанас Петров, като в този клас се очаква и най-многолюдното родно участие.

В съботния ден ( 10 март) от сутринта са свободните тренировки, квалификациите за място и първия манш в МХ,а  в неделя на стартовата бариера ще застанат и останалите пилоти във всички класове.

Според синоптичната прогноза над Яница през уикенда  ще бъде слънчево с температури около 12 градуса.

Ощр от категория Спорт