Намери ни
To Top

Пулев сред най-подходящите съперници за Бронзовия бомбардировач

Авторитетният специализиран сайт boxingnewsonline.net е изброил петимата най-подходящи потенциални опоненти за световния шампион в тежка категория на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО). Едно от имената е на Кубрат Пулев (25-1, 13 КО), който в момента тренира в Чикаго, след като подкрепя брат си Тервел в неговите двубои от по-ниската полутежка категория, а и в същото време очаква да разбере името на бъдещия си опонент.

Дионтей Уайлдър оцеля и нокаутира Луис Ортис в Ню Йорк+45

Бронзовия бомбардировач пък нокаутира Луис Ортис в 10-ия рунд при последната си защита на титлата и очаква предизвикателството Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) или Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) за грандиозен обединяващ дуел.


Не е изключено обаче американският нокаутьор преди това да направи още един сблъсък на родна земя.

“Пулев е топ представител на тежката категория, който имаше нещастието да се контузи преди възможността да се изправи на ринга срещу Антъни Джошуа. Все пак, той остава класен претендент и достоен съперник за Уайлдър, който продължава да иска да доказва качествата си”, пише boxingnewsonline.net.

Според сайта, другите най-подходящи опоненти за Уайлдър са Тайсън Фюри, Дейвид Хей, Джарел Милър и естествено – Антъни Джошуа.

Джошуа ще проведе вълнуващ обединяващ двубой с Джоузеф Паркър в Кардиф на 31 март и ако постигне успех, ще преследва и пояса на Уайлдър, за да стане “неоспорим” шампион в дивизията.

Дионтей Уайлдър оцеля и нокаутира Луис Ортис в Ню Йорк+45

Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация, която е притежание именно на Джошуа, а 28 октомври 2018 година е датата, насрочена за задължителна защита от страна на настоящия шампион.

Ощр от категория Бойни Спортове