sportove.net

Тервел Пулев се качва на ринга срещу световен шампион

Опасен съперник се изправя на пътя на Тервел Пулев на международната боксова гала-вечер в Берлин на 10 март. Срещу бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 излиза бившият междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Валери Брудов. Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг. Срещу името му стоят 44 победи, 30 от тях с нокаут.


Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал 13 загуби (8 с нокаут).

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил. Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала “Берси” в Париж побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория – Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

В актива му правят впечатление мачове с едни от най-добрите боксьори в категорията, като Кжиштоф Влодарчик, Гилермо Джоунс, Тони Белю, Ракхим Чахкиев, Ола Афолаби и Ноел Гевор. Също Валери Брудов има победа над българина Явор Маринчев.

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде девета в професионалната му кариера. Първите му 8 мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут, а последният успех дойде само преди седмица в Чикаго.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.