Намери ни
To Top

ЦСКА-София продължава преследването с Лудогорец

Днес в 17:30 часа е срещата от 24-ия кръг на Първа професионална лига между ЦСКА-София и Етър. Домакините на стадион „Българска армия“ ще търсят задължителни три точки, за да продължат гонитбата с Лудогорец в битката за титлата. Разградчани продължават да вървят без грешка напоследък, записвайки 6-ти пореден успех, след като се наложиха с 1:0 над Берое. Така сега пред „червените“ стои задачата да спечелят днешния двубой, за да скъсят отново изоставането си от „Орлите“ само на 3 точки.


Етър обаче е притиснат до стената и също се нуждае от всяка точка, до която успее да се докопа. Възпитаниците на Красимир Балъков все още не могат да намерят верния ритъм под негово ръководство. Откакто той пое тима „Болярите“ имат 2 равенства и 1 загуба на сметката си. Днес ще бъде голяма изненада, ако те си тръгнат с трите точки от столицата, но пък във футбола сме виждали и далеч по-странни неща.

От ЦСКА-София обаче са нахъсани за победа и по друга причина. „Червените“ искат да търсят реванш за равенството 2:2 с Етър на стадион „Ивайло“ през първия полусезон.

Домакините днес не могат да разчитат на наказания Чорбаджийски. Иначе треньорът Стамен Белчев няма други проблеми около състава си и се очаква да започне мача с Черниаускас на вратата, а пред него в защита ще действат Манолев, Барт, Бодуров и Жеферсон. Малинов и Тиаго ще са двойката в центъра на терена, а Десподов и Енрике ще стартират на крилата. На върха на атаката ще е голмайсторът Каранга, който ще бъде подкрепян от по-задни позиции от Алберг.

В Етър също имат двама наказани за този двубой. Това са Гълъбов и Бадара. В тяхно отсъствие Балъков вероятно ще пусне в игра Иванов на вратата и карето Пашов, Василев, Скерлев и Атанасов в защита. Мане, Руменов и Сърмов ще движат играта в средата, а Младенов и Батрович ще бъдат на двете крила. Атаката пък ще води Петков.

По случай днешния 8 март от ръководството на ЦСКА-София решиха да направят жест към всички дами, които ще могат да гледат мача безплатно.

Първа порфесионална лига, 24 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – ЕТЪР

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Барт, Бодуров, Жеферсон, Малинов, Тиаго, Алберг, Енрике, Десподов, Каранга

ЕТЪР: Иванов, Пашов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Руменов, Мане, Младенов, Батрович, Петков

Стадион: „Българска армия“, София
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 17:30 часа

Ощр от категория Футбол