Намери ни
To Top

Тервел Пулев: Нямам никакви притеснения да се бия с Цинкара

Тервел Пулев се завърна доволен и щастлив от САЩ, където навръх Националния празник на България – 3 март, постигна своята осма поредна победа с нокаут. Мачът срещу представителя на домакините Скот Фютрел се състоя в залата към хотел „Белведере“ в Чикаго, а бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 имаше подкрепата на голяма родна агитика. Специално от Маями пристигна и футболната легенда Христо Стоичков, който също беше бурно аплодиран от българите в залата.

“И от резултата съм доволен, и от атмосферата“, заяви Тервел при завръщането си в България рано тази сутрин.


Следващият мач на по-малкият от братя Пулеви ще е срещу бившия световен шампион в полутежка категори Валери Брудов на 10 март в Берлин.

След това целта пред него е сблъсък срещу непобедимия досега германец от турски произход Хюсеин Цинкара. Тервел иска този двубой да се проведе на неутрална територия – във Виена, докато от щаба на Цинкара настояват срещата да е на немска земя.

“Като цяло продължаваме да си действаме по нашия план. Нямаме никакви притеснения да се срещнем с него, просто си има някаква програма, която е предначертана. Ангажирали сме определени гали и противници съответно. Както аз написах на моята страница в интернет, да заповяда на галавечерта на 7 април във Виена“, каза още Тервел Пулев пред камерата на бТВ.

Ощр от категория Бойни Спортове