Намери ни
To Top

Гуардиола: Сити не може да се сравнява с Барса

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не смята, че неговият тим може да се сравнява с отбора на Барселона, който под ръководството на испанеца спечели два пъти Шампионската лига и вдигна още една дузина трофеи. Сити вече взе Купата на Лигата и е съвсем близо то титлата в Премиър лийг, но Пеп подчертава, че „гражданите“ са едва в началото на пътя и трябва дълги години да бъдат на върха, за да могат да се сравняват с каталунците.

Запитан дали Манчестър Сити може да бъде сравняван с онзи отбор на Барселона, Гуардиола отговори: „Не. Това са напълно различни играчи.


Играчи, които са спечелили много. Ние все още сме на кота нула. Вече можем да кажем, че спечелихме един трофей, но това е несравнимо. Не е добре за нас да бъдем сравнявани с този отбор, който доминира през последните 10, 15 или 20 години с различни треньори и различни футболисти. Всеки сезон те печелиха много неща, а ние засега имаме само един трофей. За да достигнеш този тип отбори, трябва да си на върха дълго време, много години. Ние имаме един трофей, това е всичко.

Близо сме до това да спечелим Премиър лийг. Няма защо да лъжа и да казвам, че не сме. Трябват ни още четири мача. Най-важното е, че всичко е в наши ръце. Почти сме на 1/4-финал и почти сме спечелили титлата. Реалността обаче е такава, че все още не сме го направили и затова трябва да бъдем спокойни.“

Ощр от категория Анализ