sportove.net

Лудогорец е вторият най-доминиращ отбор в Европа

Българският шампион Лудогорец е на 2-о място в класацията за най-доминиращите отбори в своите първенства, в изследване на Световната футболна обсерватория CIES. Анализът е върху първите 31 първенства по сила в Европа.

Начело в класацията е Порто, пред Лудогорец (Разград) и Цървена звезда (Белград, Сърбия). Най-доминиращият отбор сред тези в най-силните пет първенства е Наполи, който води пред Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен).


Ранглистата е базирана на показателите отправени удари от наказателното поле на противника срещу получени удари към вратата си. Порто е начело със средно 3.79 удара повече, пред Лудогорец с 3.66 и Звезда с 3.23. Наполи е 4-и с 2.93, а Динамо (Загреб) с 2.89 и Манчестър Сити с 2.87.

Вторият български представител в ранглистата е ЦСКА-София, който е 11-и с коефицент 2.71. След армейците дори е Байерн (Мюнхен) с 2.47. Левски (София) е 29-и и е третият по този показател български отбор с 1.95.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.