sportove.net

Футболисти и фенове скочиха на Бербатов: Добре, че се отървахме

Последното действие на Димитър Бербатов в индийския футбол предизвика бурна реакция срещу него в социалните мрежи.

Българинът си тръгна от Индия, но от самолета на път за България оплю треньора си Дейвид Джеймс. Това предизка истински водопад от жлъчни изказвания по адрес на Бербо от фенове, футболисти и агенти.

Преди няколко часа нападателят ни пусна снимка и пост, в който без да споменава името на наставника си в Керала Бластърс, го обяви за най-лошия треньор и разкритикува тактиката му.


Това обаче му навлече подобен отговор от вече бившия му съотборник Йейн Хюм.

Двамата деляха една съблекалня в Керала Бластърс, а канадският национал, без да споменава Бербо по име, постна туит, който странно наподобява отговор към съобщението на българина, излязло само няколко часа преди неговия пост.

“Мисъл на деня: Ако нямаш нищо хубаво да кажеш, по-добре да си замълчиш”, написа Хюм в Туитър.

Феновете на Керала обаче далеч не са толкова тактични. Индийският футболен агент Балджит Рихал разкритикува остро постъпката на българина и обяви, че без него индийският футбол ще е много по-добре.

“Това е абсолютен срам! Тотална липса на уважение! Много непрофесионално от Димитър Бербатов! Ако не си съгласен с треньора си, няма нужда да го изливаш по този начин в публичното пространство. Керала Бластърс и индийският футбол са по-добре без него! Добре, че се отървахме”, написа Рихал.

А ето и какво пишат някои от феновете на Керала в Туитър: “Срам за теб, Бербатов! Много непрофесионална постъпка!”; “525 минути прекарани на терена в индийския футбол и най-добрият му момент е този. Този човек просто не дава и пукната пара, типичен Бербатов! Да стреля така по Дейвид Джеймс.”

Все пак се чуха и гласове в подкрепа на Бербо. Той дойде от бившия футболист от Премиършип Майкъл Чопра, който е от индийски произход.

“Много интересни новини от Димитър Бербатов за Дейвид Джеймс. Това е футболист, който е бил трениран от някои от най-големите имена в спорта. Явно ако искаш да вземеш най-доброто от един играч, трябва да използваш силните му страни.”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.