sportove.net

Адвокат на ЦСКА: Боби Михайлов ни помогна за Европа

Борислав Михайлов е важна фигура и действително е много влиятелен в УЕФА. БФС ни помогна за участието в Европа и ние благодарим за това, обяви адвокат Първан Първанов, който заедно с екипа си представляваше “червените” по казуса с участието на клуба в евротурнирите.

“Позицията на федерацията е много важна. БФС направи много важен ход с лицензирането на ЦСКА.


БФС винаги е откликвал на исканията ни“, каза още Първанов.

“Правно погледнато няма връзка между плащането на активите и тригодишното правило. Дали е взето предвид от УЕФА, не зная. Един от двата основни довода да получим отказ първия път бе, че “кредиторите няма да получат нищо”. При сегашната ситуация ЦСКА е направил всичко необходимо, за да се удовлетворят техните желание”, коментира Първанов.

“Искам да ви кажа, че ЦСКА ще осигури най-високото в историята на футбола удовлетворяване на кредиторите, когато говорим за банкрутирали клубове. Ако беше оздравено старото дружество, хората щяха да получат по-малко. Ние обаче не можем да направим каквото и да е, докато съответният съд – в случая ВКС, не излезе с решение и в 7-дневен срок задълженията не станат платими”, допълни още юристът.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.