Намери ни
To Top

Рено най-бързи до обяд в четвъртия ден от тестовете във Формула 1

Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг бе най-бърз в първата част от четвъртия тестов ден от предсезонната подготовка във Формула 1 за 2018 година. Германецът завъртя най-добрата си обиколка с 0.282 секунди по-бързо от втория Валтери Ботас от отбора на шампионите Мерцедес.

Тестовата сесия отново започна под дъжда, но с течение на времето той спря и към 12:30 ч.


местно време асфалтът започна да изсъхва. Това даде възможност на отборите и пилотите да започнат подготовката си с гуми интермедия. Половин час по-късно трасето изсъхна напълно и всички вече търсиха най-добрите настройки с гуми за сухо тим слик. Маркус Ериксон за тима на Заубер се нареди трети с най-много направени обиколки от всички на пистата Каталуния“ – 69. Пиер Гасли от Торо Росо е четвърти, а топ пет допълни младата звезда на Ред Бул Макс Верстапен, който както вчера не се задържа дълго на пистата и направи едва 18 обиколки.

Белгийската надежда на Макларън Стофъл Вандоорн работи по различна програма и най-бързата му обиколка бе достатъчна за шестото място. Звездата на Ферари Себастиан Фетел също не направи бърза обиколка, въпреки че записа 37 тура. Изоставането му с почти десет секунди от лидера не позволява каквито и да е директни сравнения. Най-вероятно четирикратният световен шампион ще вдигне темпото следобеда, когато ще работи и по бързите си обиколки.

Ощр от категория Моторни спортове