Намери ни
To Top

Венгер: Отказах на целия свят, за да бъда в Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отказа да потвърди дали ще бъде в клуба и през следващия сезон. Сезонът за “артилеристите” отново се очертава да бъде разочароващ, а французинът се изнерви на въпроси относно бъдещето му. Специалистът заяви, че е “изумен” от спекулациите относно работата му с оглед на това, че е “отказал на целия свят”, за да остане в северен Лондон.

Венгер е отказвал предложения от Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Байерн по време на престоя си на “Емиратс”.


Ръководството на Арсенал обаче отново ще преразгледа работата му и може да сложи край на 22-годишния му престой в клуба.

“Честно, това е последното нещо, което ме тревожи в момента. Концентриран съм върху това да подготвя отбора за утрешния мач срещу Манчестър Сити. Удивен съм, че трябва да отговарям на едни и същи неща. Тук съм от 21 години, отказах на целия свят, за да уважа договорите си”, заяви мениджърът. “Моята работа е да работя с отбора. Работа на други хора е да ме оценяват. Аз не ви питам дали на вашата работа се прави оценка в края на сезона”, допълни той, обръщайки се към присъстващите журналисти.

Венгер изрази разочарованието си от представянето на лондончани срещу Манчестър Сити във финала в турнира за купата на Лигата. Сити спечели с 3:0 миналата неделя, а в четвъртък двата отбора играят отново в среща от Висшата лига. „Разочаровани сме, защото загубихме много важен мач. Първо трябва да се възстановим и после да се подготвим за следващия двубой. Разочаровани сме от финала за купата на Лигата. Статистиката показва, че те имаха три удара във вратата, а ние – два“, заяви Венгер на пресконференция.

Арсенал се намира на шесто място в класирането с актив от 45 точки. „Артилеристите“ приемат лидера в класирането Манчестър Сити в четвъртък вечерта.

Ощр от категория Трансфери