Намери ни
To Top

Играч на Милан обясни защо „росонерите“ са страдали при Монтела

Любопитен коментар направи котдивоарският халф на Милан Франк Кесие след победата на “росонерите” с 2:0 срещу Рома на “Олимпико” в Рим в неделя вечерта. 21-годишният полузащитник заяви, че при бившия треньор на тима Винченцо Монтела играчите не са работили достатъчно по време на тренировките. При заместника му Дженаро Гатузо обаче нещата са се променили.

“Гатузо ни кара да работим повече, особено в тактически план.


При Монтела вършехме твърде малко работа на тренировките, но при Гатузо е различно и сами виждате резултатите на терена”, каза Кесие. “Атмосферата в съблекалнята е същата, каквато винаги е била, разликата е, че сега се трудим по-здраво. Тук сме като едно семейство и резултатите започват да идват”, добави Кесие.

В момента Милан е шести в класирането на Серия “А”, като на тима му предстои 1/8-финален сблъсък с Арсенал в Лига Европа, а преди това и гостуване на Лацио в Рим в реванша от 1/2-финалите за Купата на Италия след 0:0 в първата среща на “Сан Сиро”. “Фокусирани сме изцяло върху мача с Лацио, после ще мислим за останалото. Стъпка по стъпка”, каза още Кесие.

Интересно за отбелязване е, че по същото време когато Милан надигра “вълците” във Вечния град, воденият от Монтела тим на Севиля загуби с 2:5 у дома от Атлетико Мадрид.

Ощр от категория Футбол