sportove.net

Лудогорец прибира над 5 млн. лева след отпадането от Милан

Точно 2 860 000 евро ще влязат в касата на Лудогорец дори след като падна от Милан при гостуването си в турнира Лига Европа, твърдят колегите от „България днес“. Те се позовават на данни в официалния сайт на УЕФА.

Това са парите, които европейската централа дава от приходи от спонсори, реклами и телевизионни права. Отделно са постъпленията от билети на всеки клуб.


Тези приходи не са рекордни за шесткратния шампион на България, но за родните стандарти си е много сериозна печалба. Участниците в груповата фаза на Лига Европа през настоящия сезон прибират по 360 000 евро само от влизането си там. Отделно за победа се полагат по още толкова, а равенството се оценява на 120 000 евро.

За първия от двубоите от директните елиминации „орлите“ заработват още половин милион от европейската валута. Други 500 000 евро те заработиха и защото стигнаха до плейоф за Шампионската лига, макар и да не се класираха.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.