Намери ни
To Top

Радослав Янков отпадна на квалификациите в Пьончан

Сноубордистът Радослав Янков, който беше единствената ни надежда за медал от Олимпиадата в Пьонгчанг, отпадна след две спускания и се сбогува с мечтата си. Българинът не успя да преодолее квалификациите в паралелния гигантски слалом, завършвайки на 19-ото място.

Така Янков не можа да влезе в Топ 16 и да се класира за 1/8-финалите. Участниците бяха 32-ма, като преди това се състояха и квалификациите и при жените, където Теодора Пенчева завърши на 27-ото място.


28-годишният Янков даде общо време от двата манша 1:26.04 минути, след като и при двете си квалификационни спускания беше победен от Александър Пайер. Австриецът завърши на петото място в квалификацията.

Най-добър в квалификациите в Пьонгчанг бе швейцарецът Невин Галмарини с време 1:24,78 минути. При жените пък фаворитката Естер Ледецка (1:28,90 мин.). Само преди дни 22-годишната чехкиня поднесе сензацията в Пьонгчанг. Ледецка стана олимпийска шампионка в дисциплината супергигантски слалом, след като демонстрира отлична класа и със ските.

Ощр от категория Спорт